CV nasıl yapılır?


İyi bir özgeçmiş sizin çekilmiş fotoğrafınız gibidir. Ne kadar iyiyse, o kadar size dönüşü güzel olur. Bunu sağlamakta bu konuda bilgi sahibi olmanızla ilgilidir. O zaman size biraz bilgi verelim.

Özgeçmiş hakkında bilmeniz gerekenler:
Özgeçmiş 3'e ayrılırlar:
1. Kronolojik Öz geçmiş: En çok kullanılan ve en önemlisidir. Burda eğitim durumu ve daha önceden çalıştığınız iş sahaları, bugünden başlayıp geçmişe doğru gidilerek, bir sıra halinde uş yerine anlatılır.
2. Fonksiyonel Öz geçmiş: Önemli bir CV örneğidir. Sizin tecrübelerinizin ön plana çıkarıldığı ve bir özet halinde yazılandır. Burada siz düşündüklerinizile ilgili getireceği faydalardan bahsedersiniz. Bu da sizin ne bu işe hakim olduğunuzu karşı tarafa anlatır. 
3. Yeni mezunlar için öz geçmiş: Bu haldekiler için durum biraz zordur. Yeni işe başladığınız için bazı konulara cevap vermek durumu yoktur. Ama bu durumdaysanız üzerinde durmanız gereken kısım, başvuru amacının düzgün ve dürüst bir şekilde anlatmaktır.

 CV kaça ayrılır? Özgeçmiş ile ilgili bilgi, cv nasıl yapılır ornek, iş başvuru formu, cv nasıl yazılır, özgeçmiş nasıl yazılır, cv nasıl yazılır, fotoğraflı cv örneği, örnek cv, cv örneklerini sitemizden temin edebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar