Mulakat sırasında yapılan hatalar nelerdir?

CV'nizi doldurdunuz, mulakata çağırıldınız. Buraya kadar bazı şeyleri yi yaptınız demektir. Peki bundan sonrası. İşte bundan sonrası da önemli.
Size mulakatlarda yapılan birkaç hatadan bahsedelim. Bu hatalar basit gibi gözüken, ama karşı tarafın dikkatinden kaçmayan şeylerdir.
Tabiki ne demişler insanlar görünüşleriyle karşılanırlar ve fikirleriyle uğurlanırlar. Öncelikle kılık kıyafetiniz. Bu ilk siz kapıdan girdiğinizde göze batan şeylerdir.
Unutmamak gerekiyor ki mulakat sırasında göze batan görünüşünüzle ilgili şeyler var. Şöyle bir araştırma sonucu var. İnsanlar birbirleriyle ilk tanıştıklarında dişlerinize ve tırnakları dikkati çeker. Yani kısaca dış görünüş önemlidir.
CV'niz güzel, mulakatta kişisel bakımlarınızı yaptınız. Peki daha başka...
İkinci olarak size görüşme esnasında size ikram edilen sigara teklifini geri çevirmek olacaktır. Bunun nedeni işyerinde sigara içmek yasaktır.
İlk izlenimiz iyi olumlu etki bıraktınız karşı tarafta. Bu da çok iyi.
Bir sonraki adıma geçilecektir. Sorular. İşte sizi terletecek şey budur. Unutmayın dürüstlük önemli. Karşınızdaki sizin yalan söylediğinizi anlarsa bu sizin sonunuz olur. Onun için muhakkak dürüst olun.
Aynı zamanda ise sorulara kısa, net cevaplar verin. Kendinizden emin olun, kaçamak cevaplar vermeyin. Eğer işinizi biliyorsanız zaten net ve kesin ceaplar vererek mulakattan iyi not alarak çıkacaksınız.
Mülakatta işinize yarayacak bazı ip uçları.
http://cvisbasvuruformu.blogspot.com/2013/03/cv-icin-birkac-ip-ucu.html

Yorumlar

Popüler Yayınlar